Skip to main content

Συντονισμένη, καθυσηχαστική, παρέμβαση τραπεζιτών

Μια συντονισμένη κίνηση από τον τραπεζικό κλάδο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να διαψευσθούν οι φημολογίες περί ενδεχόμενων εμπλοκών στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος
Μια συντονισμένη κίνηση από τον τραπεζικό κλάδο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να διαψευσθούν οι φημολογίες περί ενδεχόμενων εμπλοκών στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης και των δραματικών επιπτώσεων που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος επέλεξε να βγει χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και να επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σχετικά με την ομαλή εκτέλεση των προβλεφθέντων, αφήνοντας αιχμές εναντίον όλων όσων προωθούν πρόνοιες αντίθετες με αυτές που πρεσβεύει το Μνημόνιο. Η δήλωση αφορούσε στις αυξήσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, την ώρα που η γενική γραμμή κάνει ευθέως λόγο για «πάγωμα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Γιάννης Μαντζούνης απέκλειε κάθε ενδεχόμενο πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη τέτοια παρέμβαση ετοιμάζεται κι από έτερο προβεβλημένο τραπεζίτη.

ZENITH