Skip to main content

Συνυπεύθυνος για διαφθορά ο Μπερλουσκόνι

Το 2007 ο Μπερλουσκόνι είχε απαλλαγεί των ευθυνών στην υπόθεση για διαφθoρά κατά της Fininvest μετά την απόσυρση των κατηγοριών λόγω της παραγραφής του αδικήματος.
Συνυπεύθυνος για διαφθορά στην υπόθεση της εταιρείας του Fininvest είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός, στη μάχη που δόθηκε τη δεκαετία του 1990 για την εξαγορά των εκδόσεων Mondadori, όπως αποφαίνεται δικαστής στην ετυμηγορία του για την επιβολή προστίμου στην εταιρεία, σύμφωνα με τo Reuters.

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι συνυπεύθυνος στο θέμα της διαφθοράς (...) αυτό αποτελεί λογική συνέπεια της αρχής της αστικής ευθύνης» που φέρει ως επικεφαλής της εταιρείας, αναφέρεται σε έγγραφο δικαστηρίου του Μιλάνου, που εξασφάλισε το Reuters, στο οποίο αιτιολογείται η απόφαση.

Μέχρι στιγμής η είδηση αυτή δεν έχει σχολιαστεί από το γραφείο του Iταλού πρωθυπουργού.

Το διοικητικό δικαστήριο του Μιλάνου απεφάνθη ότι η Fininvest θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 750 εκατομμυρίων ευρώ στον CIR, τον όμιλο συμμετοχών του αντιπάλου του Μπερλουσκόνι Κάρλο ντε Μπενεντέτι, η εφημερίδα του οποίου "Λα Ρεπούμπλικα" πρωτοστάτησε προσφάτως στην κάλυψη από τον Τύπο της ιδιωτικής ζωής του πρωθυπουργού.

Το 2007 ο Μπερλουσκόνι είχε απαλλαγεί των ευθυνών στην υπόθεση για διαφθoρά κατά της Fininvest μετά την απόσυρση των κατηγοριών λόγω της παραγραφής του αδικήματος. Ο πρώην δικηγόρος του, Τσέζαρε Πρεβίτι, είχε κριθεί ένοχος για δωροδοκία δικαστή το 1991 για να αποφανθεί υπέρ της Fininvest στη μάχη με τον CIR.
 
Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται εξάλλου να αποφανθεί το συνταγματικό δικαστήριο όσον αφορά νόμο που εγκρίθηκε πέρυσι και παρέχει στον Μπερλουσκόνι ασυλία.

ZENITH