Skip to main content

Σύσκεψη για ενδεχόμενο Grexit υπό τον Κάμερον

Σύσκεψη στο πλαίσιο σχεδιασμού για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και

Σύσκεψη στο πλαίσιο σχεδιασμού για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας. Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Σύμφωνα με το ΒBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε πληροφορίες για την επίδραση που θα έχει στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη ευρωζώνη, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα νέο νόμισμα, έχει αυξηθεί.

Όσοι βρέθηκαν στη συνάντηση, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των άλλων κυβερνήσεων της ευρωζώνης, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. 

ZENITH