Skip to main content

Σύσκεψη για τα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών τη Δευτέρα

Σύσκεψη στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών.
Σύσκεψη στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι νομάρχες Δωδεκανήσου, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ρεθύμνου, Εβρου, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων και Μαγνησίας.

Ο νομάρχης Σάμου, Μαν. Κάρλας, κοινοποίησε ότι θα θέσει το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου κατά τον κανονισμό και το ποιος θα είναι υπεύθυνος (Νομαρχία, ή Αστυνομία). Κατά τον ίδιο, εφόσον πρόκειται για Κέντρο Κράτησης, αρμόδια αρχή για τη λειτουργία του θα πρέπει να είναι η Αστυνομία.

Εξάλλου, προτεραιότητα για τη διασφάλιση της ομαλή λειτουργίας του Κέντρου αποτελεί η αποπληρωμή των οφειλών του προς τους υπεύθυνους σίτησης, αλλά και προς τη ναυτιλιακή εταιρία «Hellenic Seaways», με πλοία της οποίας μεταφέρονται οι μετανάστες από τη Σάμο στον Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH