Skip to main content

Σύσκεψη για τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

Η τρίτη σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό και την προώθηση των συγκοινωνιακών έργων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας «Εγνατία Οδό
Η τρίτη σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό και την προώθηση των συγκοινωνιακών έργων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Στη σύσκεψη έγινε η τελική αξιολόγηση των προβλημάτων των έργων που είναι σε εξέλιξη, όπως του Μετρό, της Εσωτερικής και Εξωτερικής Περιφερειακής, των αστικών αναπλάσεων κ.τ.λ., και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων.

Επίσης αναφέρθηκαν οι προτάσεις του κάθε φορέα ξεχωριστά για τις δικές του δράσεις, σε συνδυασμό με τις δράσεις των άλλων φορέων.

Παράλληλα, τονίστηκε πως είναι αδιανόητο να συνεχιστεί η πρακτική των αποσπασματικών έργων χωρίς ενιαίο σχεδιασμό. Οι ομιλητές υπογράμμισαν πως σπαταλούνται πόροι, χάνεται χρόνος και τα προβλήματα οξύνονται.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πανάκριβο ναυάγιο για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη η Σύμβαση Παραχώρησης για την κατασκευή της Υποθαλάσσιας Οδού», υπογραμμίστηκε.

Επιπλέον, σημαντικός κρίθηκε ο επανασχεδιασμός των συγκοινωνιακών υποδομών, έτσι ώστε να δίνει λύσεις στα «σημερινά οξυμένα προβλήματα και ταυτόχρονα να προβλέπει και να καλύπτει τις εξελίξεις τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις δεκαετίες».

«Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες έργων, ακόμη και οι δημοπρατήσεις χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και πολλές φορές χωρίς διασφαλισμένους πόρους είναι πρακτικές που ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών καιΔικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπουργείουΥποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χ. Τσιόκας, ο Γενικός ΓραμματέαςΔημοσίων Έργων Γ. Οικονομίδης, ο Γενικός ΓραμματέαςΣυγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων Σ. Λαμπρόπουλος, η ΓενικήΓραμματέας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Μ. Λιονή, η Προϊσταμένη τηςΕνδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Π.Κ.Μ. Α. Ωραιοπούλου, ο Πρόεδρος τουΟργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης Π. Σταθακόπουλος, ο Πρόεδρος τουΣυμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Π. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδροςτης «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Α. Μουρατίδης, ο Αντιπρόεδρος της «Εγνατία ΟδόςΑ.Ε.» Γ. Τσακλίδης, ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γ.Κωνσταντινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ZENITH