Skip to main content

Σύσκεψη για τις συγχωνεύσεις στο δημόσιο

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός. Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες το μεσημέρι.
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος έχει τεθεί το ζήτημα της κατάργησης, δια της συγχωνεύσεων, οργανισμών του δημοσίου και ΔΕΚΟ, οι οποίες αποδεδειγμένα  τελούν εν υπνώσει. Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι οι εξελίξεις να επισπευσθούν, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ποια είναι αυτά; Οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες, τις οποίες ζητούν τώρα οι κοινοτικοί ελεγκτές και οι ελεγκτές του ΔΝΤ. Μόνο που δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πλέον είναι πολύ αργά, ακόμα και για την αποφυγή των απολύσεων, που δείχνουν πλέον σχεδόν νομοτελειακές.

Εξάλλου, το μεσημέρι συγκαλείται σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, καταργούνται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή τα 55 συνολικά Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤοΚΑΑ) σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη, επίσης, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον «Καλλικράτη».

ZENITH