Skip to main content

Σύσκεψη για τις τιμές σιτηρών

Το ζήτημα της κατάστασης στην αγορά των σιτηρών θα εξεταστεί σήμερα, σε σύσκεψη που συγκαλεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ζήτημα της κατάστασης στην αγορά των σιτηρών θα εξεταστεί σήμερα, στις 9 το πρωί, σε σύσκεψη που συγκαλεί η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των παραγωγών και των αγροτικών Ενώσεων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στόχος της πρωτοβουλίας η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε δυσλειτουργίας στην πρωτογενή αγορά των σιτηρών, αλλά και της αλυσίδας εφοδιασμού των προϊόντων του τομέα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, η σημερινή τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστοιχεί στα επίπεδα της τιμής του μαλακού σιταριού κατά την επισιτιστική κρίση του 2008, που ήταν κατά πολύ υψηλότερη της σημερινής. «Οι διεθνείς τιμές των μαλακών σιτηρών και των αλεύρων κατέρρευσαν μετά την επισιτιστική κρίση του 2008, οι τιμές όμως του ψωμιού στην Ελλάδα παρέμειναν σταθερές. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και κανένας λόγος για αύξηση της τιμής του ψωμιού, ακόμα και εάν οι τιμές του μαλακού σιταριού διεθνώς έχουν αυξητικές τάσεις» τονίζει το υπουργείο Οικονομίας.

ZENITH