Skip to main content

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου για τα πρώτα νομοσχέδια

Στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση.

Ολοκληρώθηκε  η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο καμία δήλωση από τους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάσθηκε το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης και η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Παρόντες εκτός του κ. Τσίπρα ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πάντως στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλή με θέμα την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

ZENITH