Skip to main content

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους 60 ανεβάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του «Δυτικού Νείλου». Το θέμα θα τεθεί σήμερα επί τάπητος σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.
Στους 60  ανεβάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του «Δυτικού Νείλου» και το θέμα αναμένεται να τεθεί σήμερα επί τάπητος σε σύσκεψη που συγκαλείται στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ένας 80χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ήταν ο τέταρτος ασθενής που έχασε τη ζωή του από τον ιό.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σχετικά, έως χθες το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, οι 26 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 29 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τέλος, ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, με ιδιαίτερη προσοχή γίνονται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ έχουν σταματήσει, σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα Κέντρα Αιμοδοσίας της Λάρισας, της Κατερίνης, της Βέροιας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών.

Στις προαναφερόμενες πόλεις το αίμα που έχει ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες έχει τεθεί σε καραντίνα, προκειμένου να ελεγχθεί.

ZENITH