Skip to main content

Σύσκεψη του Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής με πρωτοβουλία Σαρκοζί και Θαπατέρο

Ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο ζήτησαν σήμερα να γίνει μία σύσκεψη των υπουργών του Eurogroup, αμέσως πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ζήτησαν σήμερα να γίνει μία σύσκεψη των υπουργών του Eurogroup, του φόρουμ των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, «αμέσως πριν» την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου για να συζητήσουν «για την οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ».

«Συμφωνούμε να ζητήσουμε να γίνει μία σύσκεψη των ηγετών των κρατών και των υπουργών του Eurogroup αμέσως πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής», για να συζητήσουμε «την οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό.

«Έχουμε τις ίδιες απόψεις όσον αφορά στα οικονομικά. Πρέπει να ενισχύσουμε την οικονομική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, αλλά όχι μόνο. Η σύσκεψη πριν την διάσκεψη κορυφής είναι μία καλή ευκαιρία να ενισχύσουμε τον ηγετικό ρόλο του Eurogroup. Πρέπει το Eurogroup να βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει», δήλωσε ο Θαπατέρο.

Το Eurogroup συνεδριάζει συνήθως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Μόνο μία φορά, στις 12 Οκτωβρίου 2008 εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεδρίασε σε επίπεδο ηγετών κρατών.

ZENITH