Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχή για τη μεταρρύθμιση του κράτους το νέο κυβερνητικό σχήμα

Για μικρό και ευέλικτο σχήμα κάνουν λόγο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια το κάναμε σε μια μέρα, μόνο 10 υπουργεία».

Για μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα κάνουν λόγο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια το κάναμε σε μια μέρα, μόνο 10 υπουργεία».

Οι ίδιες πηγές παραθέτουν αριθμητικά στοιχεία για το κυβερνητικό σχήμα του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν «κυβέρνηση με 10 αντί 18 υπουργεία, κυβέρνηση με 13 υπουργούς  αντί 19, κυβέρνηση με 5 υφυπουργούς αντί για 20».

«Αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους» τονίζουν από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«10 + 3 Επικρατείας + Πρωθυπουργός + Αντιπρόεδρος

15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για Κυβερνητική Επιτροπή εβδομαδιαίας λειτουργίας (θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα)

Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης ο Γιάννης Δραγασάκης, με ευθύνη συντονισμού των οικονομικών Υπουργείων, ο οποίος θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Υπουργός Επικρατείας με ευθύνη Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου (Φλαμπουράρης) με Υφυπουργό (Κουικ), οι οποίοι εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (Νικολούδης), ο οποίος εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης

Υπουργός Επικρατείας (Παππάς), ο οποίος εποπτεύει τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης».

ZENITH