Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των κινητοποιήσεων στις πλατείες

Τι λέει ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, για τις χτεσινές κινητοποιήσεις. Πώς στέκεται απέναντι στους… νεοαγανακτισμένους το κόμμα, που πλέον είναι στην κυβέρνηση.

του Τάσου Τασιούλα

Δεν αλλάζει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις κινητοποιήσεις. Μια μέρα μετά τους χιλιάδες πολίτες που μαζεύτηκαν στις πλατείες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην κυβέρνηση, με κάλεσμα μέσω του facebook, στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο θετικά σχόλια είχαν να κάνουν.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, μιλώντας στη Voria.gr επισήμανε ότι «παραμένουμε υπέρ των κινητοποιήσεων των πολιτών. Ειδικά εκείνων που είναι αυθόρμητες, όπως οι χτεσινές. Δεν αλλάζει κάτι τώρα που γίναμε κυβέρνηση».

Στο Λευκό Πύργο χτες η παρουσία ΣΥΡΙΖΑίων πάντως ήταν μεγάλη, όμως ο κ. Σαμανίδης τονίζει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν κινητοποιήθηκε το κόμμα. Προφανώς και εμείς συμμετείχαμε υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά το κάλεσμα ήταν πολιτών μέσω των social media και είναι δεδομένο ότι δεν μπαίνουμε στις κινητοποιήσεις αυτές για να καπελώσουμε, να οργανώσουμε, να κατευθύνουμε ή να επιβάλουμε απόψεις. Τις βλέπουμε ως θετική αντίδραση, τα μέλη μας θα συνεχίσουν να συμμετέχουν όπως το αισθάνονται. Για να το πω αλλιώς, έχουμε εμπιστοσύνη στην κινητοποίηση του κόσμου».

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις θύμισαν τις μέρες των «Αγανακτισμένων» τονίσαμε στον κ. Σαμανίδη και ο ίδιος είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, που είχε και με τους ‘Αγανακτισμένους’. Ποτέ δεν καπελώσαμε και δεν εκμεταλλευτήκαμε».

ZENITH