Skip to main content

Τα 52 έφθασε η Eurobank στη Θεσσαλονίκη

Στην αναδιάρθρωση 15.000 δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ προχώρησε η Eurobank, επεσήμανε ο γενικός διευθυντής δικτύου καταστημάτων της τράπεζας, Μιχάλης Βλασταράκης.
Το τραπεζικό σύστημα μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, στήριξης και ανάπτυξης, υποστήριξε ο  ο γενικός διευθυντής δικτύου καταστημάτων της τράπεζας, Μιχάλης Βλασταράκης, ο οποίος εγκαινίασε το νέο υποκατάστημα της Eurobank στο Πανόραμα, που είναι το 52o στη Θεσσαλονίκη και το 102o στη Βόρεια Ελλάδα. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι αμφισβητούν τα θετικά χαρακτηριστικά του τραπεζικού συστήματος μόνο όσοι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Eurobank το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην αναδιάρθρωση 15.000δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είπε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως η ελληνική  οικονομία μπορεί να βαδίσει με βάση το «καλό σενάριο» και να ανατρέψει με τον πλέον ισχυρό και αξιόπιστο τρόπο τις αρνητικές αντιλήψεις που έχουν επικρατήσει τους τελευταίους μήνες. Επεσήμανε ότι το τραπεζικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στήριξης και ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην Eurobank είπε ότι η πρόκληση για την τράπεζα είναι διπλή. Αφενός να θωρακιστεί αποτελεσματικά ο οργανισμός απέναντι στους κλυδωνισμούς της κρίσης, ενισχύοντας περαιτέρω την κεφαλαιακή του βάση και τη ρευστότητά του και διασφαλίζοντας την ποιότητα του χαρτοφυλακίου του και αφετέρου να συνεχίσει να στηρίζει αποτελεσματικά τους πελάτες του. Ανέφερε ότι τα νέα δάνεια σε καθυστέρηση είναι μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Το νέο υποκατάστημα της Eurobank στο Πανόραμα είπε ότι εξυπηρετεί ιδιώτες πελάτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ παρέχονται και άλλες τραπεζικές υπηρεσίες όπως το private banking.

ZENITH