Skip to main content

Τα απόνερα του γιουάν και τα 105 δολ. του KFC

Η απόφαση του Πεκίνου να κάνει πιο ελαστική τη σχέση του γιουάν με το δολάριο εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών με τα απόνερα αυτής της κίνησης να φτάνουν έως και το ελληνικό χ
Η απόφαση του Πεκίνου να κάνει πιο ελαστική τη σχέση του γιουάν με το δολάριο εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών, με τα απόνερα αυτής της κίνησης να φτάνουν έως και στη λεωφόρο Καβάλας, όπου βρίσκεται η έδρα του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Τα ξημερώματα, ωστόσο, το Dow Jones έχασε όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει με το άνοιγμα της χθεσινής του συνεδρίασης, γεγονός το οποίο μούδιασε και την Ευρώπη, η οποία περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις της Κίνας.

Τα ίδια τραπεζικά στελέχη των ελληνικών dealing rooms, που χθες το βράδυ συνιστούσαν ψυχραιμία και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν, πριν από λίγο έλεγαν ότι «το ΚΚΚ θέλει δεν θέλει θα αναγκασθεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός». Κι αναφέρεται ενδεικτικά το γεγονός ότι πριν από μια εβδομάδα υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση εργασίας στην Κίνα.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η αμερικανική αλυσίδα ταχυφαγείων KFC, η οποία έχει θυγατρική στην Κίνα, με τους εκεί υπαλλήλους της και προβλέπει μηνιαίο μισθό ύψους 105 δολαρίων!

Σύντομα, το παράδειγμά της αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις, δυτικές ή εγχώριες.

ZENITH