Skip to main content

Τα βρήκαν οι «πράσινοι» στη Θέρμη

Χωρίς χρίσμα από κάποιο κόμμα διεκδικεί για 4η συνεχόμενη τετραετία το νέο δήμο Θέρμης ο νυν δήμαρχος. Της Χρύσας Κυριακού
της Χρύσας Κυριακού


Αποφασισμένος να διεκδικήσει τη διοίκηση του νέου καλλικράτειου δήμου Θέρμης, που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Θέρμης, Μίκρας, και Βασιλικών, είναι ο νυν δήμαρχος Θέρμης. Ο  Θόδωρος Παπαδόπουλος, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα»  δήλωσε ότι διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο πέρα από κομματικά χρίσματα.

Ο δήμαρχος Μίκρας Θ. Γκουστίλης και ο πρώην δήμαρχος Βασιλικών Α. Τσολάκης, οι οποίοι προέρχονται και αυτοί από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσαν με την παρουσία τους στο πλευρό του δημάρχου Θέρμης ότι συνενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Θ. Παπαδόπουλο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης, ο οποίος έχει να παρουσιάσει μια από τις μακρές θητείες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1982 ως κοινοτικός σύμβουλος Θέρμης, διατέλεσε αντιδήμαρχος όταν η κοινότητα μετεξελίχθηκε σε δήμο και εκλέγεται δήμαρχος συνεχώς από το 1998, «τιμούμε τα κόμματα ως θεσμούς της δημοκρατίας και όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε τον νέο ισχυρό δήμο Θέρμης που θα στέκεται στο πλευρό όλων των πολιτών».

«Στο γαλάζιο στρατόπεδο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν δήμαρχος Βασιλικών, Χρ. Βαγγέλης, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ αλλά στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση εκλέχθηκε δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη της περιοχής, το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκ νέου ο κ. Βαγγέλης το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει εξατμιστεί. Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Γ. Σαλαγκούδη, ο οποίος όμως δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση. Διεκδικητές του γαλάζιου χρίσματος εμφανίζονται επίσης ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης Κ. Μιχαηλίδης και ο συνδικαλιστής των ΕΛΠΕ, Π. Οφθαλμίδης, ο οποίος είναι και κάτοικος της περιοχής. 

Ανακοίνωσε το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ήδη ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Ιγνατιάδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 2002 και το 2006.

ZENITH