Skip to main content

Τα δάκρυα του Τσίπρα - Ζήτησε να μείνει μόνος του (vid)

Αίσθηση προκάλεσε η συγκίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν δάκρυσε χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Στη συνέχεια ζήτησε να μείνει μόνος του στα γραφείο του στο Κοινο

Αίσθηση προκάλεσε η συγκίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν δάκρυσε χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Στη συνέχεια ζήτησε να μείνει μόνος του στα γραφείο του στο Κοινοβούλιο.

«Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους» είπε συγκινημένος ο πρωθυπουργός.

Τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να τον χειροκροτούν για αρκετά λεπτά.

Χαρακτηριστικό της ψυχολογικής φόρτισης του πρωθυπουργού τις τελευταίες ημέρες είναι και το περιστατικό που σημειώθηκε λίγο αργότερα στη Βουλή. Ενώ πήγαινε ο πρωθυπουργός στο πρωθυπουργικό γραφείο σχεδόν βουρκωμένος και προκειμένου να αποφορτιστεί από τη συγκίνηση, ζήτησε ακόμα και από τους στενούς του συνεργάτες να τον αφήσουν για λίγο μόνο του.

Στο διάδρομο της Βουλής ο κ. Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής από υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και από βουλευτές που είχαν προλάβει να βγουν από την αίθουσα.

 

ZENITH