Skip to main content

Τα δύο πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Ποια είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη κατατίθεται το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εφόσον την Τετάρτη ψηφιστεί - όπως προβλέπεται - ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο ν/σ, που θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ονομαστική ψηφοφορία θα προβλέπει την απαγόρευση των δημοπρασιών, καθώς και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, «χωρίς αστερίσκους και ψιλά γράμματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την επέκταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε και τα χρέη άνω των 15.000 ευρώ να μπορούν να αποπληρωθούν σε έως 100 δόσεις.

Το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά και θα περιλαμβάνει διατάξεις για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την επαναφορά της 3 τριετίας, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, την κατάργηση των γραφείων που νοικιάζουν εργαζόμενους και την επαναφορά της διαιτησίας.

Εξάλλου, σύντομα θα έρθουν στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης από τις πολιτικές του μνημονίου, καθώς και η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.

ZENITH