Skip to main content

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η διοίκηση της Εθνικής

Συνεχίζονται οι ασκήσεις επί χάρτου των τραπεζικών επιτελείων για την επόμενη μέρα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Συνεχίζονται οι ασκήσεις επί χάρτου των τραπεζικών επιτελείων για την επόμενη μέρα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διοίκηση της Εθνικής μελετούν ως πιθανό ενδεχόμενο μια γενναία αύξηση σε κάποια από τις χώρες του εξωτερικού, όπου έχουν σημαντική παρουσία, προκειμένου με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν επενδυτικές ευκαιρίες εντός κι εκτός συνόρων.

Βεβαίως, το εγχείρημα αυτό, στην πράξη αντιμετωπίζει κάποια νομικά θέματα (σχετικά με το αν και κατά πόσο κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από μια αγορά να αξιοποιηθούν σε κάποια άλλη). Γι΄ αυτό και δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της εναλλακτικής λύσης, που προβλέπει την πώληση ενός μέρους από τις συμμετοχές στο εξωτερικό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ίδιος στόχος, δηλαδή η αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών εντός έδρας. Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ZENITH