Skip to main content

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η Πειραιώς

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να μελετά πλέον η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα καλύψει τόσο την προσφορά που έχει καταθέσει για την ΑΤΕ και το ΤΤ, όσο και το όποιο δικό της ζήτημα που αναδείχθηκε από το τελευταίο stress test της Παρασκευής, μελετά πλέον η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ, που θα αναζητηθεί από την αγορά, ενώ η έκδοση θα είναι καλυμμένη από τρεις οίκους του εξωτερικού. Εναλλακτικά, ωστόσο, κι αν η προσφορά για την εξαγορά του ΤΤ και της ΑΤΕ δεν προχωρήσει, η Πειραιώς λέγεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μικρότερη ς κίνησης, της τάξης των περίπου 400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα λειτουργεί εν είδη αποθεματικού.

Μέχρι και σήμερα πάντως, όπως πληροφορείται η Voria.gr, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, καθώς από την πλευρά του δημοσίου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει με την περίπτωση. Η διυπουργική επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να συνεδρίασε, όμως οριστικές αποφάσεις δεν φαίνεται να έλαβε, τελικώς…

ZENITH