Skip to main content

Τα κινέζικα κεφάλαια που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα

Tο θαύμα δεν έγινε ποτέ και τα «εκτός Ευρωζώνης» λεφτά που υποννοούσαν αρμόδιες πηγές στην Αθήνα, προτίμησαν για μια ακόμα φορά να λάμψουν δια της απουσίας τους.

Ασιατικής προέλευσης ήταν τα κεφάλαια που ανέμενε κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκδοσης εντόκων γραμματίων, έως την τελευταία στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, να εμφανισθούν και να συμμετάσχουν στην κάλυψη της. Ωστόσο, το θαύμα δεν έγινε ποτέ και τα «εκτός Ευρωζώνης» λεφτά που υποννοούσαν αρμόδιες πηγές στην Αθήνα, προτίμησαν για μια ακόμα φορά να λάμψουν δια της απουσίας τους.

Το αποτέλεσμα ήταν η έκδοση να ολοκληρωθεί με πολύ υψηλό επιτόκιο, γεγονός το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα να "ματώσει" ακόμα πιο πολύ η ελληνική οικονομία. Γεγονός επίσης είναι ότι οι Κινέζοι, παρά τα όσα κατά καιρούς υπόσχονται για πακτωλούς δισεκατομμυρίων που θα μπορούσαν να έρθουν στη χώρα μας, για τέτοιου είδους τοποθετήσεις, είναι απλά μόνο λόγια.

Γιατί κινεζικά θα ήταν, υποτίθεται, τα funds που θα έρχονταν ως από μηχανής θεός την περασμένη εβδομάδα. Αλλα δεν ήρθαν, όπως δεν ήρθαν και όταν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, έψαξε κι αυτός εκεί «για λεφτά», όπως και άλλοι υπουργοί Οικονομικών κατόπιν. Ενδεxομένως, να εμφανιστούν κάποια στιγμή αργότερα, άλλωστε ο πρωθυπουργός της Κίνας, όταν είχε έλθει τελευταία φορά στην  χώρα μας είχε κάνει λόγο για 14 δισ ευρώ, τα οποία θα ήταν διαθέσιμα γι' αυτόν τον σκοπό. Μέχρι σήμερα, τέτοια κεφάλαια δεν έχουν εμφανιστεί...

ZENITH