Skip to main content

Τα κριτήρια για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ η οποία ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες υλοποίησης χορηγησης των παροχών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες υλοποίησης για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Με την υπουργική απόφαση εξειδικεύονται οι παροχές και οι όροι της χορήγησής τους. Επίσης, καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, καθώς και οι φορείς που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση των μέτρων.

Στις 20 Απριλίου αρχίζει η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών και λήγει στις 20 Μαΐου. Πρόκειται για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.

Διαβάστε αναλυτικά στο forologikanea.gr

 

ZENITH