Skip to main content

Τα μαμούθ ήρθαν στη Θεσσαλονίκη

Άνοιξε το Μουσείο Μαμούθ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, το πρώτο στα Βαλκάνια με εκθέματα ηλικίας άνω των 9.000 ετών.

Τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη πήρε τον τίτλο της πρώτης και μοναδικής πόλης των Βαλκανίων που διαθέτει «Μουσείο Μαμούθ», με εκθέματα των οποίων η παρουσία ξεπερνά τα 9.000 χρόνια.

Πρόκειται για το μοναδικό μουσείο με απολιθώματα από το τριχωτό μαμούθ, που αποτελεί το σύμβολο της εποχής των Παγετώνων. «Τα απολιθώματα έχουν μεταφερθεί από τη Βόρεια Θάλασσα. Ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, σε μόλις 30 μέτρα βάθος, τόνοι απολιθωμάτων έχουν ανασυρθεί με τα δίκτυα των ψαράδων. Με τη συνεργασία των ειδικών, τα απολιθώματα αξιολογούνται και στη συνέχεια αξιοποιούνται. Η μεταφορά τους στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε βάση των νόμιμων διαδικασιών και έτσι οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την αναπαράσταση ενός μαμούθ, που περιλαμβάνει πραγματικά απολιθωμένα οστά, χαυλιόδοντες και ένα κρανίο ηλικίας εννέα χιλιάδων χρόνων, αλλά και τεχνητά μέλη», αναφέρει στη Voria.gr ο ιδιοκτήτης του μουσείου κ. Βασίλης Μιχαηλίδης.

Σε μια έκταση περίπου 6 στρεμμάτων εκτείνεται το νέο μουσείο και το πάρκο δεινοσαύρων που δημιουργήθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο. «Ο κόσμος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πάρκο των δεινοσαύρων, καθώς τον πρώτο χρόνο λειτουργίας το επισκέφθηκαν περισσότερα από 40.000 παιδιά», τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

Το εκπληκτικό σε εκθέματα μουσείο εγκαινίασε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος στο κόψιμο της κορδέλας «βοηθήθηκε» από τους δημάρχους Ευκαρπίας κ. Χ. Παπάζογλου, Ωραιοκάστρου κ. Ν. Μπάτο, Πεύκων κ. Σ. Συμεωνίδη, Πολίχνης κ. Κ. Θεοδωρίδη και Ηρακλεωτών  Γρεβενών κ. Αθ. Καραγιάννη.

Business Story
Off

ZENITH