Skip to main content

Τα μεγαλοστελέχη μειώνουν τους μισθούς τους

Θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η απόφαση για μειώσεις μισθών στα ανώτατα στελέχη, που αποφάσισε πρώτη, χθες, η τράπεζα Πειραιώς, θα βρει πολλούς μιμητές.
Μια νέα τάση, εναρμονισμένη στο πνεύμα των καιρών εισάγεται στην αγορά σε επίπεδο μεγαλοστελεχών και των αμοιβών που λαμβάνουν. Ο λόγος αφορά στις μειώσεις των μισθών τους που μπορεί να ξεκίνησε χθες από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι σύντομα θα βρει κι άλλους, πολλούς, μιμητές. Εν προκειμένω, η μείωση είναι της τάξης του 23% και αφορά όλα τα ανώτατα στελέχη του ομίλου, τα οποία θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα.

Εννοείται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα μήνυμα και στους «προς τα κάτω» ότι θυσίες θα κάνουν όλοι, οπότε ένα αίσθημα δικαιοσύνης θα πρέπει να «παγιώνεται» αργά αλλά σταθερά. Οπως προαναφέρθηκε, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στις γενικές συνελεύσεις των υπολοίπων τραπεζών που ακολουθούν το φαινόμενο θα επαναληφθεί, και θα πάρει τη μορφή τάσης στο σύνολο της αγοράς.

ZENITH