Skip to main content

Τα μέτρα ασφαλείας που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τη 17η Νοέμβρη

Τα μέτρα που προτείνει ο ΕΣΘ στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ενόψει των μεγάλων πορειών στο κέντρο για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και εμπλεκόμενους φορείς ενόψει των μεγάλων πορειών στο κέντρο της πόλης, με επίκεντρο τα Πανεπιστήμια.

Με σκοπό την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Οι κάδοι σκουπιδιών θα αρχίσουν να μαζεύονται από αύριο Τρίτη 15/11/2022. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους.

Συγκεκριμένα, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

- Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους.

- Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

- Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

- Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

Τέλος, ενημερώνει ότι με βάση τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, την Πέμπτη 17/11/2022 οι δρόμοι θα κλείσουν στις 5 μ.μ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τα καταστήματά τους, αυτοβούλως, πιο νωρίς εκείνη τη μέρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων τους.

ZENITH