Skip to main content

Τα προβλήματα στις αερομεταφορές θα συνεχισθούν για τουλάχιστον 24 ώρες

Τα προβλήματα στις αερομεταφορές εξαιτίας του νέφους της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας στον ουρανό της Ευρώπης θα συνεχισθούν για τουλάχιστον 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκ
Τα προβλήματα στις αερομεταφορές εξαιτίας του νέφους της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας στον ουρανό της Ευρώπης θα συνεχισθούν για τουλάχιστον 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αεροπορική υπηρεσία ελέγχου (Eurocontrol).

Σύμφωνα με την υπηρεσία, δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις και προσγειώσεις πολιτικών αεροσκαφών στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης, αλλά πραγματοποιούνται πτήσεις στη νότια Ευρώπη, περιλαμβανομένης της Ισπανίας, της νότιας Βαλκανικής, της νότιας Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας θα παραμείνει και οι επιπτώσεις του θα συνεχισθούν για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurocontrol. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία, από τις 22.000 πτήσεις που πραγματοποιούνται υπό κανονικές συνθήκες στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, σήμερα ματαιώθηκαν οι 16.000.

ZENITH