Skip to main content

Τα πρώτα χτυπήματα κατά των τραστ

Έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ξεκινά άμεσα τη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν στα τρόφιμα και στην ενέργεια.

Με στόχευση την καθημερινότητα του πολίτη και την διευκόλυνση της, τα τρία συναρμόδια υπουργεία ξεκινούν άμεσα τον αγώνα κατά των τραστ που λειτουργούν στην αγορά. Για το σκοπό αυτό έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ξεκινά άμεσα τη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν στα τρόφιμα και στην ενέργεια.

Σ' ό,τι αφορά στα πρώτα, η έρευνα θα εντοπισθεί κυρίως στο κομμάτι εκείνο που έχει να κάνει με την ακαμψία των τιμών. Η κίνηση αυτή έρχεται να συνδυαστεί με την προτροπή του ΟΟΣΑ προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στο άνοιγμα της αγοράς, προκειμένου να βελτιωθεί η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα και να φανούν στον ορίζοντα τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης και πραγματικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" παράλληλα θα μπουν στο μικροσκόπιο και μια σειρά από άλλους ύποπτους κλάδους, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι δημόσιες προμήθειες, που είναι ένας κλάδος όπου συχνά διαπιστώνονται φαινόμενα κατανομής και νόθευση των διαγωνισμών, αλλά και διάφορες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών. Η διαλεύκανση της κατάστασης σε όλους τους παραπάνω κλάδους συνιστά προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία θέλει κατ αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει πρακτικά οφέλη για την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα καταναλωτή. Γι' αυτό και δίνεται προτεραιότητα σε αυτό το μέτωπο.

ZENITH