Skip to main content

Τα ΄ψαλε στους υπουργούς ο Παπανδρέου

Ζήτημα ενότητας και συνεργασίας έθεσε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για υπουργεία-φέουδα.

Κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας απηύθυνε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για υπουργεία-φέουδα.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς να συμβάλουν όσο γίνεται καλύτερα και με κατανόηση στα θέματα που έχoυν συναρμοδιότητα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, ο κάθε υπουργός αναγκάζεται να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του υπουργείου, κάτι που στρέφει συχνά το ενδιαφέρον του σε πολλά πρακτικά και επείγοντα θέματα και προτεραιότητες που δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Έτσι, όμως, πρόσθεσε, «χάνονται τα μεγάλα». «Εκ των πραγμάτων, έτσι είναι δυστυχώς η λειτουργία του κράτους μας, γίνεσαι ανώτερος δημόσιος υπάλληλος για να λύσεις προβλήματα, αντί να καθοδηγείς τις μεγάλες επιλογές», συνέχισε.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υπουργεία-φέουδα, σημειώνοντας ότι λειτουργούν με στεγανά, ενώ παρατηρούνται και γραφειοκρατικοί ανταγωνισμοί, πίσω από κλειστούς χώρους.

Εξάλλου, τόνισε ότι πρέπει να προστατευτούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και να στηριχθεί το έργο της, χωρίς να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις, πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. «Είναι μία παθογένεια της ελληνικής πολιτικής ζωής ότι ο Τύπος θέλει να ξέρει την κάθε λεπτομέρεια, τι είπε ο καθένας κ.λπ., και μετά να τα δαιμονοποιεί, και μετά να τα φτιάχνει στη βάση της δικής τους ατζέντας, των δικών τους σκοπιμοτήτων ή προτεραιοτήτων», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα, υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση πρέπει εκ των πραγμάτων να τηρηθούν και μίλησε για την ανάγκη στήριξης των αδυνάμων.

 

Προανήγγειλε ότι ένα απ’ τα θέματα των επόμενων άτυπων υπουργικών συμβουλίων αλλά και ενός υπουργικού συμβουλίου θα είναι οι δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή του πολίτη.

 

Επίσης επεσήμανε πως πρέπει να ξαναδοθεί στο εξής μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαβούλευση, ιδιαίτερα με τους κοινωνικούς εταίρους.

ZENITH