Skip to main content

Ταϊλάνδη: Κατάσχεση 35 τόνων όπλων

Οι αρχές κατέσχεσαν περισσότερους από 35 τόνους όπλων και συνέλαβαν 5 μέλη πληρώματος αεροσκάφους που προερχόταν από τη Βόρεια Κορέα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ταϊλάνδης κατέσχεσαν περισσότερους από 35 τόνους πολεμικών όπλων και συνέλαβαν πέντε μέλη πληρώματος αεροσκάφους που προερχόταν από τη Βόρεια Κορέα, μετά την επείγουσα προσγείωσή του για ανεφοδιασμό σε αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πανιτάν Ουταναγιαγκόρν δήλωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν, αφού το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ και βρέθηκε το «ύποπτο» φορτίο του.

«Συλλάβαμε πέντε μέλη πληρώματος. Αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον προορισμό του αεροσκάφους. Εν γένει μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάπου στην Ασία, ίσως στη νότια Ασία και ότι το αεροσκάφος προερχόταν από τη βόρεια Ασία», δήλωσε στο Reuters.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής αεροπορίας και πηγή της ειδικής αστυνομίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος προερχόταν από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας της χώρας Θανγκάι Πρασατζακσάτρου επιβεβαίωσε τις πέντε συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των συλληφθέντων. «Υπήρχαν πολλά όπλα, όπως αντιαρματικές ρουκέτες RPG, πύραυλοι και άλλα πολεμικά όπλα», σημείωσε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος είναι από το Καζακστάν και ένα από τη Λευκορωσία.

ZENITH