Skip to main content

Ταϊλάνδη: Πιθανόν θα εκτελούνται οι δημοσιογράφοι που δε λένε την αλήθεια

Οι Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν την απειλή του πρωθυπουργού Πραγιούτ Τσαν Ότσα, ότι «πιθανόν θα εκτελούνται» οι δημοσιογράφοι που «δεν μεταδίδουν την αλήθεια».

Κάτι περισσότερο από δυσάρεστα είναι τα πράγματα για τους Ταϊλανδούς δημοσιογράφους μετά την πολύ ξεκάθαρη απειλή του πρωθυπουργού Πραγιούτ Τσαν Ότσα, ο οποίος τους προειδοποίησε ότι «πιθανόν θα εκτελούνται» οι δημοσιογράφοι που «δεν μεταδίδουν την αλήθεια».

Ο επικεφαλής της χούντας της Ταϊλάνδης που κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα τον Μάιο του 2014, έκανε χθες αυτή τη δήλωση σε δημοσιογράφους, οι οποίοι υπέθεσαν ότι μπορεί να ήταν και αστειευόμενος. Σύμφωνα πάντως με εκπροσώπους του Τύπου που ήταν παρόντες, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δεν φάνηκε να χαμογελάει.

Τον περασμένο μήνα μάλιστα, ο Πραγιούτ είχε διαμηνύσει δημοσίως ότι έχει την εξουσία να κλείνει μέσα ενημέρωσης.

«Φυσικά μας προβληματίζουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο στρατηγός Πραγιούτ είπε ότι θα μπορούσε να εκτελεί δημοσιογράφους που δεν μεταδίδουν την αλήθεια», σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ θέλοντας να εκφράσει την ανησυχία του. «Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν έκανε στα σοβαρά αυτή την απειλή. Δηλώσεις σαν αυτή, ακόμα και αν δεν γίνονται στα σοβαρά, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας όπου οι ελευθερίες καταστέλλονται», πρόσθεσε.

ZENITH