Skip to main content

Ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Επιβάτες αεροπορικών πτήσεων με προορισμό χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης ταλαιπωρούνται από το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς συνεχίζονται οι ματαιώσεις πτήσεων.
Επιβάτες αεροπορικών πτήσεων με προορισμό χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης ταλαιπωρούνται από το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι στιγμής καθηλωμένα στον αεροδιάδρομο παραμένουν τέσσερα αεροσκάφη που επρόκειτο να «πετάξουν» σε προορισμούς που επηρεάστηκαν από το φαινόμενο της ηφαιστειακής σκόνης.

Ειδικότερα, από το πρωί δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις προς Λονδίνο («EasyJet»), Φρανκφούρτη, Μονάχο και Ντίσελντορφ (όλες με «Aegean»), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι δεκάδες επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τις συγκεκριμένες πτήσεις. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, για τις πτήσεις από τους παραπάνω προορισμούς προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ήδη έχει ανακοινωθεί από τον αερολιμενικό έλεγχο του «Μακεδονία» ότι δεν θα γίνει η βραδινή πτήση των «Τσεχικών Αερογραμμών» («CSΑ») από την Πράγα προς τη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, οι υπόλοιπες πτήσεις από και προς το «Μακεδονία» εκτελούνται κανονικά.

Επίσης καθηλωμένο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρίσκεται ένα ακόμα αεροσκάφος της εταιρίας British Airways, που επρόκειτο να αναχωρήσει χωρίς επιβάτες για το αεροδρόμιο του Λονδίνου. Οι υπόλοιπες πτήσεις με προορισμό το εσωτερικό, αλλά και άλλες χώρες, που δεν επηρεάζονται μέχρι στιγμής από την ηφαιστειακή τέφρα, πραγματοποιούνται κανονικά.

ZENITH