Skip to main content

Ταμείο ρευστοποίησε ομόλογα για να πληρώσει συντάξεις και δώρο!

Στο «παρά πέντε» κυριολεκτικά βρίσκονται τα ταμεία, από πλευράς ρευστότητας. Το ερώτημα είναι αν σήμερα αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία για να πληρώσουν συντάξεις, τι θα κάνου
Στη ρευστοποίηση ομολόγων και τίτλων του ελληνικού δημοσίου, που είχε στο χαρτοφυλάκιό του, αναγκάσθηκε να προχωρήσει τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση του ταμείου Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου σήμερα να καταβάλλει τις συντάξεις και του δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της Voria.gr, κι άλλες διοικήσεις ταμείων αναγκάσθηκαν να προβούν σε παρόμοιες κινήσεις, για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, εν μέσω της κρίσης. Μόνο που πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι τα ταμεία βρίσκονται στο «παρά πέντε» κυριολεκτικά, από πλευράς ρευστότητας, κι αν σήμερα αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία για να πληρώσουν συντάξεις, το ερώτημα είναι θα κάνουν όταν κι αυτή η πηγή εξαντληθεί.

Στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα, η απάντηση που δίνεται αρμοδίως είναι ότι στο μέλλον η κατάσταση θα βελτιωθεί και η ρευστότητα θα αποκατασταθεί. Μόνο που αυτό είναι περισσότερο έκφραση ευχής, παρά ασφαλής πρόβλεψη, με αποτέλεσμα η αγωνία να επιτείνεται.

ZENITH