Skip to main content

Ταχιάου: Διοικήσεις που είναι πετυχημένες, δεν πρέπει ν’ αλλάζουν

Την πρόταση του Ποταμιού για διοργάνωση ενός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Φόρουμ κάθε Σεπτέμβρη μετέφερε η υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, Χ.Ταχιάου, στη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Φόρουμ κάθε Σεπτέμβρη, πρόταση που πριν από λίγους μήνες είχε καταθέσει το Ποτάμι στους φορείς της πόλης, συζήτησε η Χριστίνα Ταχιάου με τον πρόεδρο της Helexpo – ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.

«Το “Ποτάμι” θέλει η Θεσσαλονίκη να γίνει μια πόλη διαλόγου. Γι' αυτό και πριν από λίγο καιρό προτείναμε να γίνει εδώ ένα Οικονομικό Φόρουμ, στο οποίο να συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και βέβαια επιστήμονες. Ωστόσο, από τότε δεν είχαμε κανένα νέο για την τύχη αυτής της πρότασης», είπε η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Είναι στα άμεσα σχέδια της ΔΕΘ. Αμέσως μετά τις εκλογές θα το προχωρήσουμε», απάντησε ο κ. Τζήκας.

Η υποψήφια βουλευτής, ο κ. Τζήκας, μέλη της διοίκησης και εκπρόσωποι εργαζομένων, συζήτησαν και για την ανοδική πορεία που ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη του εκθεσιακού φορέα, τους στόχους και το νέο πρόσωπο της εταιρείας μετά την συγχώνευση ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO Α.Ε.

«Η νέα ΔΕΘ – Helexpo, διαγράφει σημαντική πορεία ανάπτυξης αντιστρέφοντας την αρνητική -έως το 2012- εικόνα. Ξυπνήσατε έναν γίγαντα που… κοιμόταν;» ρώτησε η Χριστίνα Ταχιάου.

«H ΔΕΘ-Helexpo δεν είναι κρατικοδίαιτη, αλλά βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Κάναμε αποτελεσματικό, σύγχρονο και εξωστρεφή, έναν δημόσιο φορέα που λειτουργεί πλέον με νέους κανονισμούς οργάνωσης, που εφαρμόστηκαν με τη συναίνεση των εργαζομένων», είπε ο κ. Τζήκας.

«Στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο ν' αλλάζουν οι διοικήσεις κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση», τόνισε η Χριστίνα Ταχιάου και συμπλήρωσε: «Διοικήσεις που έχουν κριθεί και έχουν αποδείξει πως είναι επιτυχημένες, δεν πρέπει ν’ αλλάζουν». Με την πρόταση συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, λέγοντας πως αυτή είναι και η δική τους θέση.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, αποχαιρετώντας την Χριστίνα Ταχιάου, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μάχη του σταυρού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χριστίνα, είσαι ένας νέος άνθρωπος με ήθος και αξίζει να σε δούμε στα βουλευτικά έδρανα».

ZENITH