Skip to main content

Ταχιάου: Για να προχωρήσει το μετρό χρειάζεται πολιτική βούληση

Όλοι συμφωνούμε ότι το έργο πρέπει να ξεμπλοκάρει και για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση, τόνισε η βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονί

Το μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να γίνει πάση θυσία κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να παλέψουμε, όλοι μαζί. Όλοι συμφωνούμε ότι το έργο πρέπει να ξεμπλοκάρει και για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση. Μαζί με τους δημάρχους μας, μαζί με τους φορείς, καλούμε τον υπουργό στη Θεσσαλονίκη, να έρθει να δει ο ίδιος την κατάσταση, τόνισε η  Χριστίνα Ταχιάου, κατά την διάρκεια της  τοποθέτησης της, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που οργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η βουλευτής του Ποταμιού, επεσήμανε πως εκείνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και όχι εμπλοκή στις τεχνικές λύσεις των προβλημάτων «δεν είμαστε μηχανικοί και δεν κάνουμε διαιτησία. Δεν μας αφορά, αν θα γίνει επαδημοπράτηση ή συμφωνία για συνέχιση με τον ανάδοχο του έργου» είπε χαρακτηριστικά, ενώ  δήλωσε πως συμφωνεί με την πρόταση να έρθει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής, αλλά και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

«Το υπουργείο πρέπει να διατυπώσει με σαφήνεια την απόφασή του ότι το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης θα τελειώσει, ότι αναδιαμορφωθούν οι χρηματοδοτικοί πίνακες του έργου και θα λάβουν υπόψη το συνολικό, πραγματικό κόστος του έργου και όχι τις υποθέσεις» τόνισε.

Σ’ ότι αφορά την χρηματοδότηση, αλλά την μεταφορά της έδρας της διοίκησης του έργου, η κα Ταχιάου υπογράμμισε πως «οι χρηματοδοτικές ροές θα διασφαλιστούν, όχι με υποσχεσιολογίες αλλά με συγκεκριμένους πίνακες και χρηματοροές που θα τις γνωρίζει από την αρχή η πόλη, ενώ, η διοίκηση του έργου, είναι απαίτηση να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη».

ZENITH