Skip to main content

Ταχιάου: Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι τριτοκοσμικές πρακτικές και… ανέκδοτα

«Επενδύοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, επενδύουμε στο μέλλον μας», επεσήμανε η Χριστίνα Ταχιάου.

«Επενδύοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, επενδύουμε στο μέλλον μας», επεσήμανε η Χριστίνα Ταχιάου, μιλώντας το πρωί, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Η υπ. Βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία «μοιράζει» το πλεόνασμα, χωρίς να δίνει βάρος στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ  χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. «Ακούμε τη μια πλευρά να προτείνει τον τριτοκοσμικό συνδυασμό αυτών που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις. Δηλαδή, τον συνδυασμό εξυπηρέτησης συμφερόντων, γενικής απορρύθμισης, αποπληθωρισμού, μικρών και μεγάλων εξυπηρετήσεων, ενώ η εναλλακτική πρόταση που προτείνει η άλλη πλευρά, είναι το απέλπιδο κυνήγι του χαμένου κρατισμού», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως ένα ακόμα παράδειγμα, είναι και η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ. «Συζητάμε για τους φόρους, αλλά αν δεν υπάρξει μια συγκροτημένη αναπτυξιακή πρόταση της χώρας, ποιος θα μπορέσει να τους πληρώσει;»

Σε ό,τι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, η Χριστίνα Ταχιάου τόνισε πως την επομένη των εκλογών, η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη και χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή εθνική συναίνεση. «Το Ποτάμι είναι η τρίτη δύναμη, έχει πρόγραμμα και συγκεκριμένο σχέδιο και είμαστε εδώ για να συνεννοηθούμε. Χωρίς διάλογο δε μπορεί να γίνει καμία συνεννόηση. Ο μικρός δεν πρέπει να είναι υπερφίαλος και ο μεγάλος δεν πρέπει να είναι αμετροεπής και υπερόπτης. Είναι γνωστό ότι πρέπει να κλείσει οπωσδήποτε το ζήτημα της συμφωνίας, της διαπραγμάτευσης και να πάμε στην πιστωτική γραμμή, γιατί η χώρα μπορεί να κινδυνεύσει στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουν όλοι. Το ξεχνάνε όμως».

ZENITH