Skip to main content

Ταχιάου: Κενές 400 θέσεις συμβολαιογράφων, επειδή δεν προκηρύσσεται διαγωνισμός

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το διαγωνισμό των συμβολαιογράφων, κατέθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το διαγωνισμό των συμβολαιογράφων, κατέθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου.

Η ερώτηση της βουλευτού του Ποταμιού αφορά την μη προκήρυξη και διεξαγωγή διαγωνισμού υποψηφίων συμβολαιογράφων, ενώ, όπως λέει «ήδη διανύουμε τον τρίτο μήνα του 2015. Η κα Ταχιάου, επισημαίνει πως η τελευταία διεξαγωγή διαγωνισμού ήταν το 2012, παρά την αντίθετη πρόβλεψη του νόμου για ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό.

Αποτέλεσμα αυτής της χρόνιας παράληψης, είναι, σύμφωνα με τη βουλευτή, να μην μπορούν να πληρωθούν τουλάχιστον 400 θέσεις συμβολαιογράφων, όπως αυτές προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών και άσκηση επαγγελμάτων».

Η βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκης, τονίζει επίσης, πως επί μία εξαετία και πλέον, παρατηρούνται άνευ προηγουμένου διαδικαστικές ατασθαλίες, σχετικές με  ον χρόνο προκήρυξης των εν λόγω διαγωνισμών, τη διενέργειά τους, την βαθμολόγηση των γραπτών και τον χρόνο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Η κα Ταχιάου σημειώνει ότι, οι εν λόγω διαγωνισμοί είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, με την καταβολή παραβόλων από τους υποψηφίους και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και ζητά απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό για το αν και πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων, μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

ZENITH