Skip to main content

Ταχιάου: Ο εθελοντισμός μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα μας

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκηςη Χριστίνα Ταχιάου, όπου είδε από κοντά το έργο του Συλλόγου εθελοντών «Αντήριδα».

Εντυπωσιασμένη, η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκης Χριστίνα Ταχιάου, από το έργο που προσφέρει τα τελευταία πέντε χρόνια ο Σύλλογος εθελοντών «Αντήριδα», πέρασε σήμερα την πόρτα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, για να δει από κοντά τους ανθρώπους που συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Η υπ. βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, από την Ζωή Παπαγεωργίου, πρόεδρο του εθελοντικού Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Στο Σύλλογο συμμετέχουν 450 άνθρωποι, βοηθώντας τόσο τους ασθενείς που απευθύνονται σ’ αυτό και τους ανθρώπους τους, όσο και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

«Όση ώρα είμαι εδώ, βλέπω τους εθελοντές και τη βοήθεια που προσφέρουν. Είναι η απόδειξη για το πώς ο εθελοντισμός, μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που προσφέρουν τον χρόνο τους και την ενέργεια τους για να βελτιώσουν την ζωή όλων μας», σχολίασε η υπ. Βουλευτής.
Η Χριστίνα Ταχιάου, συζήτησε με γιατρούς, επισκέπτες, και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που πριν από λίγους μήνες, αξιολογήθηκε από τους συμβούλους του Υπ. Υγείας, ως το καλύτερο της χώρας.

«Πώς τα καταφέρνετε;» ρώτησε η Χριστίνα Ταχιάου, συναντώντας τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλη Παπά. «Ξέρω ότι το Νοσοκομείο σας είναι από τα λιγότερο χρηματοδοτούμενα της χώρας. Μάλιστα, οι πληρωμές γίνονται με καθυστέρηση 15 μηνών, σε σχέση με άλλα νοσοκομεία. Κι όμως, είναι το πλέον αποδοτικό, λειτουργικό, οικονομικό και με το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης ασθενών», είπε η υπ. Βουλευτής.

«Είναι θέμα διοίκησης και διαχείρισης», απάντησε ο κ. Παπάς, «αλλά το έργο μας κάποιες φορές γίνεται πολύ δύσκολο, αφού το κράτος δε βοηθά όσο θα έπρεπε».

Στο “Παπαγεωργίου” δεν υπάρχει ο έλεγχος που υπάρχει αλλού και ο πρόεδρος δε διορίζεται από το δημόσιο, με ό,τι αυτό σημαίνει».

ZENITH