Skip to main content

Ταχιάου: Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν λύσεις

Ως μια ανεπαρκή και ασαφή απόπειρα νομοθέτησης, χαρακτήρισε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ως μια ανεπαρκή και ασαφή απόπειρα νομοθέτησης, χαρακτήρισε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Χρ. Ταχιάου είπε χαρακτηριστικά ότι «η δημιουργική ασάφεια είναι για καλλιτέχνες, οι πολιτικοί θα πρέπει να δίνουν πραγματικές και πρακτικές λύσεις».

Η βουλευτής του Ποταμιού στην Α’ Θεσσαλονίκης , κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Βουλή, τόνισε πως «μόλις  3 από τα 32 άρθρα του νομοσχεδίου, αφορούν την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας και δυστυχώς βρίθουν ανακρίβειας και μάλιστα με κυνικό τρόπο, καθώς τα μέτρα αυτά για την επιδότηση ρεύματος, ενοικίου και σίτισης, υποτίθεται ότι αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαγνώσει ποιους ακριβώς θα αφορά και με ποιες προϋποθέσεις».

Η κα Ταχιάου, υπογράμμισε πως το Ποτάμι και οι βουλευτές του δεν είναι αντίθετοι σε έκτακτα μέτρα ανακούφισης των αδύναμων στρωμάτων, όμως η προσέγγιση αυτού του σχεδίου νόμου δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Προέταξε, τη σημασία του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ως τον πιο δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.

«Η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπία, είναι κοινωνική επειδή κινητοποιεί την κοινωνία και για αυτό πρέπει να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες κοινωνικής οικονομίας.» είπε χαρακτηριστικά  η βουλευτής του Ποταμιού και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε   να συσταθούν φορείς με την επίβλεψη των Δήμων, οι οποίοι θα διαμεσολαβούν μεταξύ ιδιοκτητών άδειων ακινήτων και πολιτών που χρειάζονται οικονομική ή και δωρεάν στέγαση.

« Είναι μια πρόταση που αν πραγματοποιηθεί μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για όλους, καθώς και οι οικονομικά ασθενείς ομάδες θα βρίσκουν φθηνή στέγη, αλλά και οι ιδιοκτήτες άδειων ακινήτων θα μπορούν ν’ απαλλαγούν από τους φόρους των ανεκμετάλλευτων διαμερισμάτων τους» τόνισε.

Η βουλευτής του Ποταμιού, αναφέρθηκε και στο οξύ πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, το οποίο κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τους γονείς,  αλλά και κοστίζει ακριβά στο Ελληνικό Δημόσιο. Η κα Ταχιάου, πρότεινε να συμπεριληφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο, η οποία θα προβλέπει την σύσταση συνεταιρισμών από Συλλόγους Γονέων, που θα φροντίζουν οι ίδιοι τη μεταφορά των παιδιών τους, κάνοντας χρήση των χρημάτων από το Κοινωνικό Ταμείο.

ZENITH