Skip to main content

Ταχιάου: Τα χρήματα των ΕΣΠΑ είναι εργαλείο ανάπτυξης

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, είχε η υπ. Βουλευτής με το Ποτάμι, Χριστίνα Ταχιάου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πακέτων ΕΣΠΑ.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, είχε η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι, Χριστίνα Ταχιάου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πακέτων ΕΣΠΑ.

«Ο δήμος σας είναι πρότυπο αξιοποίησης των Κοινοτικών κονδυλίων. Τα χρήματα των ΕΣΠΑ είναι τα μόνα σίγουρα χρήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σ' αυτήν την χώρα. Είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα κι όμως σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν αξιοποιούνται σωστά, είτε τ' αφήνουμε να χαθούν», είπε η υπ. Βουλευτής.

 Ο κ. Καϊτετζίδης εξήγησε πως είναι πολύ βασικό να υπάρχει σωστό και ολοκληρωμένο σχέδιο και βέβαια να υλοποιείται με τον σωστό τρόπο. Αναφέρθηκε στην νέα αίθουσα του δήμου, η οποία κατασκευάστηκε για ν’ αναπτυχθεί στην περιοχή ο συνεδριακός τουρισμός, ενώ παράλληλα θα παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα χρήσης πολλών εγκαταστάσεων αναψυχής του δήμου.    

Μάλιστα, ο κ. Καϊτετζίδης προσκάλεσε την Χριστίνα Ταχιάου να επισκεφθούν μαζί τις επόμενες ημέρες ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα της Κεντρικής Μακεδονίας, το Ελαιόρεμα της Πυλαίας. «Χαρά μου να ξεναγήσω το "Ποτάμι" της Θεσσαλονίκης, στο αναπλασμένο Ελαιόρεμα της Πυλαίας», είπε χαριτολογώντας ο Δήμαρχος στην Χριστίνα Ταχιάου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκλογική αναμέτρηση.  

«Ξέρω πολύ καλά ότι το Ελαιόρεμα, πριν τα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης, ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος, με ετοιμόρροπες αυτοσχέδιες κατασκευές - εστίες μόλυνσης για την περιοχή και ντροπή για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι ένας παράδεισος. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 6.500.000 ευρώ και αποτελεί απόδειξη ότι και χωρίς εθνικούς πόρους, αν υπάρχει  επιμονή, σχέδιο και θέληση για δουλειά, όλα είναι εφικτά», ανέφερε η Χριστίνα Ταχιάου.

ZENITH