Skip to main content

Telegraph: Μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία αυτόν τον μήνα; (γράφημα)

Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει κομμάτι μιας ατιμωτικής λίστας, πλάι σε χώρες όπως το Κονγκό, η Ζάμπια και το Σουδάν, αναφέρει η Telegraph.

«Μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία αυτόν τον μήνα;» αναρωτιέται σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Αθήνα μπορεί να πέτυχε μια συμφωνία, όμως η χώρα μπορεί και να συμπεριληφθεί τελικώς στη λίστα των διεθνών παριών, χρεοκοπώντας στο τέλος του μήνα». Όπως επισημαίνεται, «οι αγορές μπορεί να είναι αισιόδοξες ότι το άμεσο μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη είναι εξασφαλισμένο, μέχρι το καλοκαίρι, όμως η πραγματικότητα έχει αρχίσει να γίνεται σκληρή για τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, λόγω έλλειψης ρευστότητας».

Κατά την Telegraph, ο Μάρτιος αντιπροσωπεύει τέσσερις κρίσιμες εβδομάδας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει ένα δάνειο 1,5 δις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα στο μήνα», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Η πρώτη δόση 300 εκατομμυρίων ευρώ είναι την Παρασκευή. Με δεδομένο πως η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει τα λεφτά του προγράμματος μέχρι τον Απρίλιο το νωρίτερο, η νέα αριστερίστικη κυβέρνηση έχει υπονοήσει πως ίσως να χρειαστεί να καθυστερήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ».

Αν τελικώς αποτύχει να αποπληρώσει τα δάνεια, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα θα εισέλθει στην ατιμωτική λίστα χωρών που δεν τα έχουν καταφέρει, μαζί με άλλα κράτη που καλά - καλά δεν έχουν βγει από πολέμους, όπως το Σουδάν, η Ζάμπια, το Περού, το Κονγκό και η Σομαλία. 

 

 

 

«Ένα τέτοιο γεγονός θα καθιστούσε την Ελλάδα τη μόνη ανεπτυγμένη οικονομία που δεν καταφέρνει να αποπληρώσει το Ταμείο εδώ και 70 χρόνια», καταλήγει η Telegraph.

Business Story
Off

ZENITH