Skip to main content

Telegraph: Νέο σχίσμα στην Ευρώπη δημιουργεί ο Τσίπρας

«Ο αριστερός ηγέτης χρησιμοποιεί την επίσκεψη στο Κρεμλίνο για να σφυρηλατήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» τονίζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη

«Ο αριστερός ηγέτης χρησιμοποιεί την επίσκεψη στο Κρεμλίνο για να σφυρηλατήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» τονίζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Ρωσία.

Αφορμη στάθηκε η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για «Ψυχρό Πόλεμο» όταν μιλούσε για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η εφημερίδα διερωτάται αν ο Τσίπρας ρισκάρει, με αυτές τις λέξεις, να προκαλέσει νέο σχίσμα στην Ευρώπη. 

«Στην πραγματικότητα, επέκτεινε την περιφρόνησή του προς τους πιστωτές της Ευρωζώνης. Σε μια άκρως συμβολική επίσκεψη στη Μόσχα, μια ημέρα πριν από την καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο Τσίπρας αντέκρουσε ότι η χώρα του είναι ''αποικία χρέους'', αλλά ένα ''κυρίαρχο έθνος με ανεξίτηλο το δικαίωμα να ασκεί δική της εξωτερική πολιτική''» σημειώνει η Telegraph.

Το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κινδυνεύει, επίσης, να ανοίξει ένα νέο σχίσμα εντός της ΕΕ, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι ο οικονομικός πόλεμος που ασκείται κατά της Ρωσίας, όχι μόνο δεν θα επιλύσει τα προβλήματα ασφάλειας της Ευρώπης, που σιγοβράζουν, με τον ανατολικό γίγαντα, αλλά θα μπορούσαν να προμηνύουν και έναν νέο «Ψυχρό Πόλεμο».

 

ZENITH