Skip to main content

«Τελειώνετε» το μήνυμα του Eurogroup στην Αθήνα

Δεν θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση για την Ελλάδα. Αντιδράσεις από τον Σόιμπλε για την κατάθεση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση - τι απάντησε η ελληνική πλευρά, την Τετάρτη συζήτηση με τα «τεχνικά κλι

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκησε η συζήτηση για την Ελλάδα στο εν εξελίξει Eurogroup, ενώ δεν θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση για τη χώρα μας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες. «Είναι η ώρα να υπάρξει πρόοδος στο πρόγραμμα, μην χάσετε άλλο χρόνο», είναι το μήνυμα των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Β.Σόιμπλε, όσο και άλλοι υπουργοί Οικονομικών, αντέδρασαν έντονα για την κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, χαρακτηρίζοντάς την μονομερή ενέργεια.

Από την πλευρά της η ελληνική αποστολή τόνισε πως η κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης, ενώ δεσμεύθηκε να ενημερώνει τους εταίρους για τα νομοσχέδια που θα έχουν δημοσιονομικό κόστος. Τόνισε πάντως πως δεν θα τα θέτει υπό έγκριση, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε να ξεκινήσει την Τετάρτη νέος γύρος διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, πάνω στη λίστα των επτά συν τριών μεταρρυθμίσεων που έχει καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

ZENITH