Skip to main content

Τελετή έναρξης του 27ου Κλασικού Μαραθωνίου

Η τελετή έναρξης του 27ου Κλασικού Μαραθωνίου, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί, στον Τύμβο του Μαραθώνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η τελετή έναρξης του 27ου κλασικού μαραθωνίου, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί, σήμερα Σάββατο, στον Τύμβο του Μαραθώνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας εγκαινίασε στη συνέχεια το Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου.

Ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 2.000 ξένους δρομείς.

Παράλληλα με την κλασική διαδρομή θα πραγματοποιηθούν ακόμη οι λαϊκοί αγώνες δρόμου 5 και 10.000 χλμ., αγώνες Σπέσιαλ Ολίμπικς 1000μ. καθώς και αγώνες για παιδιά 700μ. που θα έχουν κοινό τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.

Ο φετινός Μαραθώνιος θα έχει και οικολογική συνείδηση αφού τόσο οι σακουλές που θα χρησιμοποιηθούν όσο και τα χιλιάδες μπουκάλια που θα αδειάσουν οι δρομείς θα ανακυκλωθούν με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Από την επόμενη χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα συμπεριληφθεί στους χρυσούς Μαραθώνιους όπως αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου.

Για ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να γίνει ακόμα πιο σημαντικό έκανε λόγο η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αγγελική Γκερέκου. Τόνισε ότι του χρόνου οπότε συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο του κόσμου.

ZENITH