Skip to main content

Τελευταία προειδοποίηση για τις ληξιπρόθεσμες

Οι δύο απειλές του οικονομικού επιτελείου και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις άλλες φορές.
Μπορεί η τελευταία προειδοποίηση για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών να τοποθετείται χρονικά εκεί προς το τέλος Ιουνίου, όμως το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται, μέχρι στιγμής, από πλευράς όλων όσων θα έπρεπε να είχαν προσφύγει ήδη στις εφορίες προς τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, είναι από περιορισμένο έως ...ανύπαρκτο. Τα σχετικά μηνύματα έχουν φτάσει ήδη στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, η οποία αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη φορά δεν είναι θέμα προϊσταμένων ΔΟΥ για να τακτοποιηθεί το ζήτημα, γι’ αυτό και θα πρέπει να μετέλθει άλλων μέσων. Κι όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άρχισε η επιχείρηση έμμεσου ...εκβιασμού των εμπλεκομένων. Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο διαμηνύεται προς τα έξω είναι ότι:
 
α) δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση ως προς τη δυνατότητα της τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οπότε όσοι είχαν κατά νου να αξιοποιήσουν ακόμα και το «και πέντε» θα μείνουν στα κρύα του λουτρού,

β) τα πρόστιμα τα οποία θα επιβληθούν σε όλους όσοι παραβούν τον κανόνα θα είναι πολύ υψηλά και θα στοιχίσουν πανάκριβα στους παραβάτες.

Το θέμα, βεβαίως, είναι αν αυτή τη φορά η απειλή θα υλοποιηθεί, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι και στο παρελθόν είχε διατυπωθεί, αλλά ποτέ δεν πέρασε σε φάση προσαρμογής με την πραγματικότητα. Από το υπουργείο, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και ως ό,τι προβλέπεται από το νόμο να γίνει, θα γίνει.

ZENITH