Skip to main content

Τελευταίο «καμπανάκι» το ασφαλιστικό...

Μια ακόμα ευκαιρία - ενδεχομένως την τελευταία - για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εμφανίζεται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την άρνησή της να υπερψηφίσει το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής
Μια ακόμα ευκαιρία - ενδεχομένως την τελευταία - για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εμφανίζεται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την άρνησή της να υπερψηφίσει το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Ο λόγος αφορά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ρηγίλλης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος δέχεται εισηγήσεις για να καταψηφίσει και το εν λόγω νομοσχέδιο, αν και κατ’ ουσία είναι κείμενο το οποίο υπαγορεύθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του σχεδίου για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με το γνωστό πακέτο τω 110 δισ. ευρώ.
 
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όπως συνέβη και με την περίπτωση του Μνημονίου, έτσι και τώρα, το ασφαλιστικό θα «περάσει» από τη Βουλή με την πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος. Άλλωστε, οι άμεσες διαγραφές των τριών βουλευτών του, που την προηγούμενη φορά δήλωσαν «παρόν», θα λειτουργήσει προς παραδειγματισμό για όλους όσοι σκέφτονταν να διαφοροποιηθούν.

Ζητούμενο, όμως, αποτελεί τι θα κάνει για μια ακόμα φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως, η ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να είναι και η τελευταία. Γιατί, μπορεί να είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο ασφαλιστικό είναι σκληρά κι αντιλαϊκά, εξακολουθούν, όμως, να αποτελούν τη μοναδική ελπίδα ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ασφαλιστικό στην Ελλάδα και στα επόμενα χρόνια.

ZENITH