Skip to main content

Τέλη Αυγούστου το επόμενο τεστ της ελληνικής οικονομίας

Το τρίτο δεκαήμερα του Αυγούστου αναμένεται τελικώς να είναι το κρισιμότερο της φετινής χρονιάς για την ελληνική οικονομία.
Το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται τελικώς να είναι το κρισιμότερο της φετινής χρονιάς για την ελληνική οικονομία. Κι αυτό γιατί, όπως πληροφορείται η Αθήνα, τότε, τελικώς, θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον το πόρισμα του δεύτερου τριμηνιαίου ελέγχου για την πορεία της εθνικής οικονομίας.

Με βάση τα συμπεράσματά του, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το αν θα δοθεί στη χώρα μας η τρίτη δόση της βοήθειας από το Ταμείο των 110 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη δόση, αυτή φέρεται να έχει κλειδώσει με βάση τον πρώτο τακτικό έλεγχο, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Τα μηνύματα που έρχονται τόσο από το ΔΝΤ όσο κι από την ΕΕ είναι θετικά, γεγονός που φαίνεται να ανάβει οριστικά το «πράσινο φως» για την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, τώρα, κρισιμότερο τεστ αναδεικνύεται το επόμενο, αν και κοινή είναι η αίσθηση ότι για τα επόμενα τρία χρόνια αυτό θα συμβαίνει συνεχώς. Το τεστ που θα ακολουθεί θα είναι το κρισιμότερο, μέχρι το ...επόμενο.

Κορυφαία τραπεζικά στελέχη, πάντως, έλεγαν στις αρχές της εβδομάδας στη Voria.gr ότι «το στοίχημα για την ελληνική οικονομία θα κριθεί στα επόμενα τρία τρίμηνα». Ίσως επειδή στο τέλος αυτής της διορίας, η χώρα θα πρέπει να ξανά βγει στην ελεύθερη αγορά χρήματος για να αναζητήσει ρευστότητα.

ZENITH