Skip to main content

Τέλος εξετάσεων για την ελληνική οικονομία

Τελευταία μέρα εξετάσεων για την ελληνική οικονομία, αφού το 30μελές κλιμάκιο της τρόικας ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αθήνα. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας παραδίδουν την αναφορά προόδου και αναχω
Τελευταία μέρα εξετάσεων για την ελληνική οικονομία, αφού το 30μελές κλιμάκιο της τρόικας ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αθήνα συναντώντας και πάλι τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Οι ελεγκτές, που πέρασαν από σχεδόν όλα τα υπουργεία, αναμένεται να αναχωρήσουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα συντάξουν την αναφορά προόδου και αφού αποφασίσουν ότι δεν χρειάζεται να συναντήσουν και πάλι κάποιο υπουργό για διευκρινήσεις. 

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πάντως αισιοδοξία και θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εκταμίευση της δεύτερης δόσης τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τα εύσημα αναμένεται και ένας κατάλογος με αυτά που πρέπει να δρομολογήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για την τρίτη δόση. 

Το νέο πρόγραμμα που επιβάλλει η τρόικα έχει να κάνει με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ορκωτούς λογιστές στις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία. Επόμενη επίσκεψη του 30μελούς κλιμακίου αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

ZENITH