Skip to main content

Τέλος η ιστορία με τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, τονίζει ο Ντόλιος

Η απογραφή δημοσίων υπαλλήλων στόχο έχει να γίνει μια προσπάθεια διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Η απογραφή δημοσίων υπαλλήλων στόχο έχει να γίνει μια προσπάθεια διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Ξεκαθάρισε ότι από την απογραφή δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Υπογράμμισε ότι θα υπάρξει επιτέλους η «ταυτότητα» των δημοσίων υπαλλήλων, όπως η οικογενειακή κατάστασή τους, τα πτυχία τους κ.ά.

Ο κ. Ντόλιος είπε ότι από την απογραφή η κυβέρνηση θα ξέρει που υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι και θα υπάρξει μια ορθολογική κατανομή στην Ελλάδα. Είπε επίσης ότι υπάρχουν ειδικότητες που δεν χρειάζεται το δημόσιο και άλλες που χρειάζεται, αλλά δεν επαρκούν.

Ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν τη φάση οι συμβασιούχοι δεν απογράφονται. Τόνισε ότι το δημόσιο εξυπηρετήθηκε από τους συμβασιούχους για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα ότι δεν επαρκούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι και για πελατειακούς και μικροκομματικούς λόγους.

Τόνισε με έμφαση ότι η ιστορία με τους συμβασιούχους στο δημόσιο έχει λήξει, λέγοντας ότι μόλις λήγουν οι συμβάσεις τους οι υπάλληλοι φεύγουν.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, είπε ότι μόλις τελειώνει η σύμβασή τους φεύγουν και προκηρύσσονται νέες θέσεις μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι έργου. Έκανε λόγο για κάποιες εξαιρέσεις, όπως λογοτέχνες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, που προσλαμβάνονται όμως με την ιδιότητά τους.

Σε ό,τι αφορά στις συγχωνεύσεις υπηρεσιών είπε ότι αυτό δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά εξορθολογισμό μέσα από τον οποίο δεν προκύπτουν ανάγκες για νέες προσλήψεις.

ZENITH