Skip to main content

Τέλος πάρτι, αρχή…εξεταστικής;

Πλήρης επιβεβαίωση της Voria.gr για το μεγάλο φαγοπότι στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δ. Τσάμης αποκαλύπτει: «Οι Υπουργοί Υγείας των τελευταίων δέκα χρονών κ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Πλήρης επιβεβαίωση της Voria.gr για το μεγάλο φαγοπότι στα δημόσια νοσοκομεία. Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης μάς αποκαλύπτει, φανερά ενοχλημένος, ότι για το σημερινό κατάντημα του ΕΣΥ δεν ευθύνονται γιατροί ή προμηθευτές αναλώσιμων, αλλά οι υπουργοί υγείας των τελευταίων δέκα χρόνων!

Σε ερώτηση ποιοι άνοιξαν τις πόρτες των δημοσίων νοσοκομείων στα λεγόμενα «πιράνχας», απαντά ευθέως στη Voria.gr: «Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, ενώ οι πραγματικοί υπεύθυνοι κρύβονται επιμελώς. Για το σημερινό κατάντημα, τα ιλιγγιώδη χρέη και τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές και διαχρονικές ευθύνες. Νόμοι και υπουργικές αποφάσεις προδιέγραψαν δέκα χρόνια τώρα τη σημερινή εξέλιξη. Άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες στους επιτήδειους επιχειρηματίες και τους επίορκους γιατρούς, διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού, περιθωριοποίησαν κάθε υγιή επιχειρηματική προσπάθεια, εξαφάνισαν τους διαγωνισμούς. Το δημόσιο συμφέρον αγνοήθηκε επιδεικτικά από εκείνους που έπρεπε να το υπηρετούν...».

Για το «πάρτι των προμηθευτών» που τελειώνει, όπως τουλάχιστον υποσχέθηκε δημοσίως η κα Ξενογιανακοπούλου, ο κ. Τσάμης έχει σοβαρές αμφιβολίες. «Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει άβουλη και ανίκανη στον ίδιο δρόμο. Η υπουργός Υγείας  αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Παρατηρήτρια τους χάους που η ίδια συντηρεί εδώ και οκτώ μήνες. Η λύση του προβλήματος απαιτεί άμεσα και δραστήρια μέτρα. Κανένα συμβιβασμό με παρανομίες και συμφέροντα, που, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζονται να κάνουν…», σημειώνει ο κ Τσάμης

Παραπέμπονται γιατί είπαν την αλήθεια…

Στο μεταξύ μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με τα απίστευτα περιστατικά σε βάρος ασθενών, η διοίκηση του νοσοκομείου – σύμφωνα με  πληροφορίες της Voria.gr – ζήτησε Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις σε βάρος γιατρών που…έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ και απλώς περιέγραψαν την κατάσταση αναδεικνύοντας ταυτόχρονα –για πρώτη φορά- τις πολιτικές ευθύνες, διότι έβλαψαν, όπως υποστηρίζουν οι διοικούντες, την τιμή και την υπόληψη του νοσοκομείου!

ZENITH