Skip to main content

Τερματισμός των μπλόκων σε Μακεδονία και Θεσσαλία

Να παραμείνουν τα τρακτέρ δίπλα στις εθνικές οδούς, αλλά να να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, καθώς και να μην προσέλθουν στο διάλογο που θα γίνει στο Ζάππειο, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των α
Να παραμείνουν τα τρακτέρ δίπλα στις εθνικές οδούς, αλλά να  να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, καθώς και να μην προσέλθουν στο διάλογο που θα γίνει στο Ζάππειο στις 25 και 26 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από δέκα μπλόκα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση δε συμμετείχαν εκπρόσωποι του μπλόκου του Προμαχώνα.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές κατέληξαν σε ένα βασικό διεκδικητικό πλαίσιο και σε κοινή έκφραση των διεκδικήσεών τους, μετά από πολύωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, και αποφάσισαν να μεταφέρουν την απόφασή τους και στους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκα στη Νίκαια Λάρισας και στη Θήβα, με στόχο να συμφωνήσουν προκειμένου ο αγώνας τους να είναι κοινός και συντονισμένος.

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου αποφάσισαν να παραμείνουν τα τρακτέρ δίπλα στις εθνικές οδούς μέχρι να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Ακόμα να μη προσέλθουν στο Ζάππειο,  αλλά να επιδιώξουν απευθείας συνάντηση με την κ. Μπατζελή.

Τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων είναι: άμεση καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, εγγυημένο εισόδημα σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ενεργοποίηση του Μητρώου Αγροτών, αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το 100%, αποσαφήνιση του χαρακτηρισμού "κατά κύριον επάγγελμα αγρότης" και αναμόρφωση του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τα μπλόκα που βρίσκονται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών, Λάρισας και Μαγνησίας.

ZENITH