Skip to main content

Τέσσερις νεκροί από επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά συμβάντα στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ από επιδρομή του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν δεκάδες ένοπλοι.
Τρεις στρατιώτες του ΝΑΤΟ και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά συμβάντα στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ από επιδρομή του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν δεκάδες ένοπλοι, ανακοίνωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

«Δύο μέλη της ISAF και ένας πολίτης που εργαζόταν στην πολυεθνική δύναμη σκοτώθηκαν από επίθεση των ένοπλων στασιαστών», αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ που ηγείται της πολυεθνικής δύναμης του Αφγανιστάν (ISAF).

«Σε ένα διαφορετικό συμβάν, επίσης στην περιοχή του νοτίου Αφγανιστάν, ένα ακόμα μέλος που εργάζεται στην ISAF σκοτώθηκε μετά από μια δόλια επίθεση ενόπλων», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία των επιθέσεων ούτε η εθνικότητα των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους. Οι περισσότεροι στρατιώτες που σταθμεύουν στο νότιο Αφγανιστάν είναι Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί, Ολλανδοί και Αυστραλοί.

Νωρίτερα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εξόντωσαν τουλάχιστον 12 ύποπτους ενόπλους στη νότιο-ανατολική επαρχία Πακτία, πρόσθεσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

ZENITH